SAM Waadhoeke bezoekt De Doelen – Franeker

Bart van Wijk en René de Vries zijn op bezoek bij Grandcafé De Doelen geweest en hebben hier met eigenaar Pieter van Dijk een gesprek gevoerd over hoe we met SAM Waadhoeke de omstandigheden beter kunnen maken voor de lokale Horeca.

Pieter is erg tevreden met de manier waarop de gemeentelijke en landelijke overheid hem geholpen heeft tijdens de coronaperiode. Zo mocht hij bijvoorbeeld zijn terras uitbreiden en werd het grootste deel van de loonkosten vergoed door het rijk.

 

Waar nog wel een kans ligt, is de manier waarop de gemeente écht meedenkt met initiatieven van ondernemers. Natuurlijk is er begrip voor dat (veiligheid)risico’s zo klein mogelijk moeten zijn.

Maar juist dan zou het helpen om samen met de betreffende ondernemer te zoeken naar manieren waarop een initiatief wél mogelijk kan worden gemaakt. Want activiteiten en evenementen zijn niet alleen belangrijk voor de economie, ze dragen ook bij aan de leefbaarheid.

 

Tot slot wijst Pieter nog op het belang van meer horecaterrassen voor de stad Franeker. Het brengt gezelligheid en verbondenheid in de stad. Franeker is te mooi om niet te laten zien aan onze bezoekers en onze horeca kan daar goed in bijdragen!