In de krant van woensdag 2 december stelde ‘onze’ Annet Neudorfer zichzelf voor in de rubriek ‘Met Raad en Daad’.

Mijn naam is Annet Neudorfer, 64 jaar en ik woon in Oude Bildtzijl. Ik ben ontvoerd door de liefde uit Utrecht en heb nog geen dag spijt gehad om hier te wonen. Ik heb vier zonen en woon nu al weer 34 jaar op de Oude Bildtdijk. Je kijkt uit over de velden die per jaar wisselen van aardappels tot suikerbieten.

Ik heb voordat ik naar Friesland kwam veel natuurreizen gemaakt en hou ervan om dan contact te hebben met allemaal verschillende mensen, maakt niet uit waar je vandaar komt. Het reizen is een verrijking in je leven en laat je zien hoe rijk wij in Nederland zijn. En dit is niet alleen financieel maar ook op het gebied van gezondheid en zorg.

Ik ben verpleegkundige, heb jaren in de psychiatrie gewerkt en nu in de thuiszorg in Waadhoeke. Aan het bed werken werd mij te zwaar en nu werk ik nog als Cva verpleegkundige met mensen met een hersenletsel.

Wat wil je graag realiseren voor Waadhoeke?

Ik zou het fijn vinden als meer mensen geïnformeerd worden wat de gemeente nu eigenlijk doet. Dit houdt voor mij in dat ik mijn gezicht wil laten zien in Waadhoeke en in gesprek wil gaan met onze bewoners. Wij moeten er met elkaar voor zorgen dat iedereen in Waadhoeke gehoord en gezien kan worden.

De raad ziet de inwoners ook als gesprekspartner via de publiekssessies van de kernteams. Nabij besturen in de praktijk dus. Wat vind je van die ontwikkeling?

Nabij besturen in de gemeente is belangrijk en houdt voor mij ook in dat de bewoners ook zelf ideeën en plannen kunnen inbrengen. We zullen als SAM-fractie dan graag naar u luisteren. We zullen het samen moeten doen.

Welke onderwerpen liggen je na aan het hart en kunnen inwoners je op aanspreken?

Mijn hart ligt natuurlijk bij de zorg. De WMO heeft vanaf 2015 de zorg dichter bij de mensen gebracht. Door de gebiedsteams weet men elkaar beter te vinden. Daarnaast heb ik ook cultuur, recreatie en toerisme in mijn portefeuille. Precies in mijn straatje en iedereen kan mij hierover aanspreken.

Wat is het mooiste wat je ooit hebt gedaan? Privé of zakelijk.

Natuurlijk zijn er meerdere mooiste momenten in mijn leven. In Nepal boven op de berg 3100 meter staan en de zonsopgang zien in de Himalaya. De liefde van mijn man en mijn vier zonen. Een verrijking in mijn leven.

Bron: Rubriek Raad en Daad met Annet Neudorfer in Franeker Courant