SAM Waadhoeke op bezoek bij Steinfort Glas in Franeker.

SAM voorzitter Hans Flaman en raadslid Annet Neudorfer bezochten namens SAM Waadhoeke het prachtige bedrijf Steinfort Glas in Franeker.

Steinfort Glas is expert in het bewerken van glas en heeft klanten over de hele wereld. Begonnen als schilder- en glaszetbedrijf in het centrum van Franeker is het uitgegroeid tot een groot bedrijf op het industrieterrein van deze stad. Er werken tachtig mensen en er is plaats voor stagelopers.

Bijna alles is mogelijk met glas. Wat als โ€˜ruwโ€™ glas binnenkomt gaat als hoogwaardig product de deur uit. Het aanbod varieert van glazen schotten voor in het openbaar vervoer (booming business in de coronatijd) tot achterwanden voor keukens en schermen voor in huis. De verkoop via de webwinkel neemt een grote vlucht. Achter je pc-scherm kun je tot in detail aangeven wat je wilt. Het productieproces dat daarop volgt is voor een groot gedeelte geautomatiseerd.

Punt van zorg zijn de sterk wisselende hoge energieprijzen. Een eigen windenergievoorziening zou helpen. Er wordt voorzichtig aangehaakt bij initiatieven voor de energietransitie in onze gemeente.

Steinfort Glas is een bedrijf dat je moet koesteren. Je kunt je nauwelijks voostellen wat hier allemaal binnen onze gemeente wordt geproduceerd.

Nogmaals dank voor de enthousiaste ontvangst.